torsdag 9 november 2017

Varför inte ägg

Kamraten Johan undrade häromdagen om det som han upplevde som en omvändning av Bloggen mot mer filosofiska ämnen vilket var en teori som byggde på två tidigare inlägg som inte handlade om motorcyklar. Här kommer ett till Johan så din kvarn inte torkar ut.

Veganism kan en förstå i sin grund och botten, i alla fall att en människa tycker att vi inte har rätt att döda djur och sen väljer att inte äta dem eller klä sig i deras hudar. Det är ett förståeligt moraliskt ståndstagande som kan göras även om vi här i Gisslarbo inte lever enligt det då vi ej har problem med att äta döda djur.

Som vegan borde det ändå vara moraliskt ok att äta ägg kan tyckas om de gör så här. Hönorna på bilden är från en äggfabrik och skulle inte vara vid liv idag om inte vi hämtat pullorna då deras bäst före datum gått ut. När de kom till oss var de ej i bra skick och betedde sig heller inte som höns ska göra, de var närmast apatiska, en trist historia helt enkelt. Nu något halvår senare finns det åtta friska hönor med korrekt hönsbeteende som pruttar ut ägg till oss var dag och det känns även lite skönt att se att de blev folk av dessa med till slut.

Så nu till frågan, varför inte äta ägg, som vegan så borde det vara ok med att rädda höns som ändå ska dö, äggen kan inte förhindras komma ut och utan tupp i gården är det inget liv i dem.

Tror men vet inte om min fördom stämmer men min gissning är att de flesta veganer är stadsbor i lägenheter och att de ofta har husdjur. Är dock säker på att våra hönor lever ett hönsigare liv en innekatts kattliv i en innerstadsetta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar