måndag 14 augusti 2017

Donator

 Ni som läst Nonshine länge minns kanske att jag pushat för att anmäla sig till Donationsregistret om du inte gjort det. Har aldrig varit en sån som bryr mig om sånt som anses gott likt Röda Korset, Amnesty, Greenpeace, Socialism osv, tror mest att det är så att det kostar mer än det smakar men just Donationsregistret passar mig att vara en grej som jag kan försöka vinna godhetspoäng på.
 Fundera själv på saken, fundera på dina anhöriga, fundera på andra. Tänk sen att du ligger där till ingen nytta och inte anmält dig, istället för att rädda livet på kanske ett flertal personer så stängs allt det där bra av och slängs för att du inte orkade anmäla dig, slöseri.
 Tycker egentligen att de som inte anmälts sig inte heller borde få en ny njure då det behövs eller i alla fall hamna sist i kön, hela tiden. Då skulle det nog vara fler som orkade registrera sig.
https://www.socialstyrelsen.se/donationsregistret/anmalan
I Gisslarbo har idag det skett en annan transplantation, Bimotan fick släppa ifrån sig hela torson innehåll inklusive tarmpaketet till ISRen. Kirurg vara Lasse Gladh som dök upp alldeles av sig själv på morgonkvisten och som vanligt var till stor hjälp, där sparades minst en dags arbete.
Bra jobbat Lasse, stort tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar