måndag 6 augusti 2012

Årsracet

Kort summering

500cc gick inge vidare, bröt båda dagarna, har ett oljeläckage som jag helt enkelt inte hittar källan till, får nog gå igenom toppen med penetrantvätska i vinter, tror att det inte är en normaltätningsyta som läcker utan något gjutfel eller liknande.

Supermono gick inte heller någe vidare, snabba kurvor, Tallis MK2 och Grandell är ingen bra kombo. Kom 10a på lördag, växelspaken lossnade på söndagen, låg på 6e-7e  då.

750cc var det som gick bra. Eldade upp kopplingen i starten på lördagen och låg tolva eller liknande efter ett varv, ett varv senare slutade kopplingen slira. Körde sedan lugnt och försiktigt till andra plats som blev slutplacering.
Söndagen blev starten lite bättre men bara lite körde upp mig till andra plats efter 2 varv. Jagade Brian som ledde och tog in på honom men fick rejäla släpp bak hela tiden, blev lite orolig så en omväg in i depån gjordes. Johnny Nordberg varv turligt där och kunde berätta att det inte var fel på däcket så då brassades det ut igen. Tappade ca 26-28 sekunder på denna kontroll men tyckte att det var taskigt mot Lennart som så förnämligt lånat ut cykeln om inte nya pokaler skulle kunna hämtas så jag gasade lite mer. Körde lite fort i 7-8 varv och lyckades klippa tredjeplats på sista rakan samt andra i bergskurvan och blev tvåa. Verkar som det var en spännande uppkörning för aldrig har sådan uppskattning visats mig efter ett race. Varvtiden 1.04.6 var snabbaste tid i klassen under hela helgen.

Vill tacka Lennart Segerkvist för lånet av Triumph. En annan sak som gladde mig start var att se Nonshinetröjor lite här och där samt att denna blogg verkar uppskattas med tanke på allt beröm som har utdelats.

5 kommentarer:

  1. Grattis till 2:a platsen och fin körning!

    /Johan E

    SvaraRadera
  2. Ja Thomas det var verkligen en fin uppvisning [uppkörning]med tanke på att du var 18sekunder efter Brian i mål och tappade 28sekunder i bandepån kan man räkna ut hur det kunnat sluta utan depåstoppet.
    Grattis till en otrolig förarinsatts.
    Lennart i Vittinge

    SvaraRadera
  3. Trodde aldrig att man skulle få uppleva liknande uppkörning som Erik "Jäv" Andersson gjorde i forntida årsrace . Tack Lennart för att du gav grabben chansen med en riktig cykel .
    Runrun Rune

    SvaraRadera
  4. Håller med övriga.
    När man själv kör två klasser så får man prioritera vilka av de övriga man väljer att glutta in.
    Jag valde rätt och fick se din najsa uppkörning i 750. Snajdigt!

    #41

    SvaraRadera