fredag 27 juli 2012

Ännu en svåring

Mannen från Säter visade sin överlägsenhet genom att knäcka Morini Franco, vilket förövrigt inte är samma företag som Moto Morini även om släktskap finns. Krukan på bilderna har jag pillat på lite då och då genom åren och trott att det var en Suzuki GP 125 eller kanske Kawasaki KH 125 men då en närmare titt gjordes så fick dessa kandidater strykas. Kanaler samt att loppet är kromat/nicasilat gav intryck av vassare ursprung. Nu vet jag vad den är till och om masen fixar detta så är imponatoreffekten stor. Slidmatningen raderar många kandidater så egentligen så kan även du fixa det med hjälp av lite sökningar trots att du bor på en bättre vald plats än Säter.

 Cylindern är ny och oanvänd, NOS. Ni som inte vet vad NOS betyder kan läsa ett av mina första inlägg på denna webbens avkrok. Denna ska säljas på Ebay en dag och kommer nog inbringa ett par sköna slantar, skulle inte alls förvåna mig om den kommer skickar runt halva jorden.

5 kommentarer:

  1. bättre plats att bo på än Säter är svår att hitta!

    SvaraRadera
  2. Att Säter är en bra plats att bo på har ju redan kändisar som Quick, gamle Svartenbrant, Thuneman med flera upptäckt dom kommer nog inte att flytta.

    SvaraRadera
  3. J-a krimnostalgiker, svårt att skaka av sig gamla fördomar.

    SvaraRadera
  4. Okey, måste erkänna att t.o.m. min briljanta hjärna fick jobba en hel del här... Efter att ha förkastat hugskott som Can Am och sorterat bort långsökta grejjer som Bridgestone och Maico stod till slut en ensam kandidat kvar: Första generationens (1974-76) Kawasaki KX 125. Naturligtvis känner du redan till att nicasil inte är den fullständigt korrekta benämningen på cylinderns slitskikt, utan att Kawasaki på den här tiden använde en "budgetlösning" som kallades Electrofusion.
    Ödmjukt Sätermannen

    SvaraRadera
  5. Respekt. Gissade faktiskt att du skulle fixa denna, har man en RM125 från 1975 så vets vilka dess konkurrenter var.
    Min gissning var att det inte var Nicasil i loppet men då det allmänt kallas det så skrevs det så med /krom.

    SvaraRadera