söndag 19 september 2010

175cc Ducati

I min ägo finns en Ducati 175cc racer som jag inte har provat ännu, är från femtiotalet och har möjligheter att bli riktigt vacker. Så som den är just nu ser den bara fel ut och är nog det med, bakdämparna som var monterade var kromade och fina samt ca 60mm för korta samt utrustade med fjädrar som skulle klara en guldvinge. Frambromsen fungerade överhuvdtaget inte, gashandtaget från en Gilera Touring krävde omtag för att hissa trotteln i topp mm mm.
Längre Konis har monterats, backarna svarvats, Tommaselli snabbgashandtag (Hobbex?) har skruvats dit, ny bromswire tillverkats. Tanken som är i alu har gummiupphängts men den är tätad med diverse gegga så den kommer kräva mer jobb, har legat direkt mot ramen och skallrat vilket ger biverkningar. Med kåpa monterad ser den ut som en havande val men det är inte kåpans fel kommer ordna sig med nya fästen samt annat kåpglas. Ett par kvällars jobb så kommer den bli bra hoppas jag, ska lufta den innan vintern på banträffen är tänkt, sen ska dess framtid avgöras. Duccemotorn är förövrigt överdrivet snygg eller vad tycker du.
Bloggen börjar bli lite spretig med alla olika projekt men mångfald berikar sägs det.


1 kommentar:

  1. Borde finnas marknad för proffsiga cath tankar, i stället för ölburkar av varierande märke. Kanske det är italiensk ölburk i detta fall?

    SvaraRadera